Biltse Sport Federatie

Het verslag van het sportgala 2013.                                                                                               De Bilt, 26 januari 2013

Hockeyers en korfbal winnaars op Bilts Sportgala 2013

Op het Bilts Sportgala zijn in drie van de vier categorieën hockeyers met de titel aan de haal gegaan. De enige uitzondering en echte verrassing viel bij de Sportploeg van het Jaar 2012 te noteren: daar kaapte het jeugdkorfbalteam DOS B1 de prijs voor de neus van Voordaan heren 1 (hockey) en Brandenburg dames 2 (waterpolo) weg. DOS B1 deed afgelopen jaar van zich spreken door bij de strijd om de nationale titel voor districtskampioenen de landelijke finale maar nopt te verliezen, een prestatie van formaat voor de toch kleine Westbroekse korfbalvereniging. De ploeg bulkt van het talent, dat zich in de tweede helft van het seizoen in de A-categorie ook bewees.

Bij de vrouwen ging de strijd op voorhand vrijwel zeker tussen de twee Olympische goudenmedaillewinnaressen Caia van Maasakker en Carlien Dirkse van den Heuvel van SCHC; laatstgenoemde kreeg de prijs uiteindelijk door haar en Oranje’s eerste treffer in de finale tegen Argentinië, en doordat ze het hele toernooi sterk speelde. Beide dames bevonden zich met Oranje in Zuid-Afrika op trainingskamp: hun coach Janneke Schopman, zelf ook Olympisch kampioene, nam de prijs in ontvangst.

Bij de Sportman van het jaar is het spits Philip Meulenbroek van Voordaan heren 1 die deze titel een jaar lang mag dragen. Hij was met zijn vele velddoeelpunten van groot belang in de promotie naar, en de daaropvolgende alleszins behoorlijke resultaten in de hoofdklasse. Meulenbroek was met vakantie, de preses van Voordaan, Thijs Linssen, nam de honneurs waar.

De keuze voor Sporttalent was een heel moeilijke: er waren veel jeugdige talenten die allemaal op hoog en ook nationaal niveau enorm goede prestaties hadden geleverd. Het was al een pittige keuze om tot drie nominaties uit negen voordrachten te komen, en uit die drie viel de keus uiteindelijk op hockeyer Thierry Brinkman, met heel kort daarop hordenloper en nationaal C-kampioen Luc Reij (al voor de derde keer genomineerd) en schaatser Niels Delen, die tot de top-vijf van zijn leeftijdscategorie in Nederland behoort, en afgelopen jaar al een keer de 500 meter onder de 40 seconden reed.  Brinkman debuteerde op 17-jarige leeftijd in Jong Oranje (zilver bij het EK) en het eerste team van hoofdklasser Kampong, waarvoor hij al twee keer scoorde. De jonge hockeyer ontving de prijs uit handen van burgemeester Arjen Gerritsen, die ook de prijs voor de sportploeg overhandigde aan de korfbaljeugd van DOS. Oud-Olympisch waterpoloër Robert Havekotte reikte de prijzen uit aan de, helaas in beide gevallen afwezige, individuele sporters.

De winnaars:

Sporttalent van 2012: Thierry Brinkman (hockey, Kampong, inwoner van Bilthoven)
Sportvrouw van 2012: Carlien Dirkse van den Heuvel (SCHC)

Sportman van 2012: Philip Meulenbroek (Voordaan)
Sportploeg van 2012: DOS B1 (korfbal)

--------------------------------

Voor foto’s kunt u contact opnemen met Henk Willemsen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Voor meer informatie graag contact opnemen met Madeleine Bakker (voorzitter werkgroep Sportgala): Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-53248206.
Tot zover het bericht van de commissie sportgala.

Een download is hier beschikbaar.

Het bestuur van de BSF bedankt alle personen die medewerking hebben verleend aan deze avond, het 4e sportgala is, evenals de vorige 3 sportgala's,  wederom een succes geweest.

Een verrassende omlijsting met de weathertown Big Band, de  zangeressen Donna van Dijk, Marie-Louise en Joyce Geurtsen, een scherm-demonstratie door schermvereniging Pallós, een interview en quiz met en door Jacques Brinkman, het kon niet op.
Ook de aanwezigheid van onze burgemeester en oud-olympier Robert Havekotte wordt  op prijs gesteld.

Wij feliciteren uiteraard de winnaars, maar ook alle genomineerden, zo ver komen met jouw sportprestatie, daar mag je trots op zijn.

Tot volgend jaar!