Biltse Sport Federatie

Sportgala 2014-De winnaars

 

Het jeugdteam Meisjes D1 van hockeyclub SCHC heeft in 2013 een unieke prestatie geleverd. Zowel in de zaal als op het veld werd het team Nederlands kampioen in de D- leeftijdsklasse (11-12 jaar). In de halve finale op het veld was SCHC met 1-0 te sterk voor Rotterdam, dat overigens ook de opponent was in de gewonnen finale van het zaalkampioenschap. In de finale won SCHC in een spannend duel met 1-0 van de D1 van de Gooische HC, waardoor de unieke dubbel mee naar Bilthoven kon worden genomen. Met meer dan duizend teams in deze leeftijdklasse een unieke prestatie, en voor de jury zo overtuigend dat SCHC Meisjes D1 als eerste jeugdteam in de historie zich Jeugdsportploeg van de gemeente de Bilt van 2013 mag noemen.

 

De prestaties van het korfbalteam DOS 1 uit Westbroek sprongen zeer in het oog in 2013. DOS wist zowel in de zaal als op het veld kampioen te worden en promoveerde voor het eerst in de 46-jarige geschiedenis van de vereniging naar de 2e klasse. Drie seizoenen geleden werd het team kampioen nog kampioen in de 4e klasse. De ploeg, die geheel uit Westbroekse eigen kweek bestaat, is hecht en talentvol en bewees boven zichzelf uit te kunnen stijgen op belangrijke momenten. De beslissingswedstrijd tegen het Bilthovense Nova om het zaalkampioenschap in een overvolle sporthal werd in het laatste deel beslist in Westbroeks voordeel. Ook dit seizoen zijn de resultaten prima met een middenmootpositie op het veld en een toppositie in de zaal. De jury heeft door deze unieke prestatie vanuit een kleine kern DOS 1 als Sportploeg van het jaar 2013 van de gemeente De Bilt gekozen.

 

Wouter van Gilst is de eerste beachvolleyballer die ooit genomineerd is voor Sportman van het jaar. Wouter is met zijn 19 jaar op zeer jonge leeftijd in deze zeer zware sport een ruwe diamant. In deze tak van de volleybalsport wordt over het algemeen pas op latere leeftijd de top bereikt. Samen met zijn partner Steven van de Velde won hij tijdens het Nederlands Kampioenschap onder de 20 jaar overtuigend een gouden plak. Toernooiwinst in Breda, een derde plek in Lemmer en een toppositie tijdens het EK in Litouwen zorgde er voor dat hij in de Nederlandse ranking vlak achter wereldtoppers als Nummerdor en Schuil staat. De jury waardeert deze prestaties in deze wereldberoemde sport zeer hoog en heeft daarom Wouter van Gilst als Sportman van het jaar 2013 van de gemeente De Bilt gekozen!

 

Opgegroeid in Utrecht maakte Roos Drost in 2012 de overstap van Kampong naar het Bilthovense SCHC. In februari debuteerde ze als 21-jarige in het Nederlands elftal. Ze werd met dat team teleurstellend derde op het EK, maar speelde zelf een goed toernooi. Ze maakte in de halve finale een shoot out goal en nam de verantwoordelijkheid om ook de beslissende shoot out te nemen. Hoewel ze miste, toont Roos lef en durf. In december won ze in Argentinië met Nederland de World Hockey League. In de met 5-1 gewonnen finale tegen Australië maakte ze de belangrijke 2-1. Ook in de halve finale had ze al het net gevonden. Bij SCHC is Roos met haar 22 jaar nu al één van de dragende speelsters. In 2013 is ze definitief doorgebroken op nationaal en internationaal niveau. Reden te over voor de jury om deze snelle buitenspeelster tot Sportvrouw van het jaar 2013 van de gemeente De Bilt te kiezen.

 

De 17-jarige Viking roeier Freek Temming uit Bilthoven neemt zijn sport meer dan serieus en traint maar liefst 6 maal per week in de boot, krachthonk of op de superzware Ergometer. Zijn erelijst in 2013 bevat onder andere een gouden medaille in de “zware acht”, een van de hoofdnummers van de fameuze “Head of the River” race. Tevens won Freek goud tijdens de Holland Beker waardoor hij zich kwalificeerde voor het officieuze EK in Luzern de “Coupe de la Jeunesse”. Daar roeide hij zich twee maal in een finale. De veelzijdigheid van sporttalent Freek komt tot uiting in dat hij in zowel in de skiff als meer-persoons onderdelen excelleert. De jury verwacht dat het Nederlandse roeien, en hopelijk ook het internationale, de komende jaren meer van Freek Temming gaat horen en heeft hem daarom als Sporttalent van het jaar 2013 van de gemeente De Bilt verkozen!