Biltse Sport Federatie

 

 

Macintosh HD:Users:Astrid:Documents:Sportgala:Logo SportGala DeBilt 72.jpg

 

Sportprijzen De Bilt uitgereikt.

De beste sportprestaties van 2014 zijn vrijdagavond 30 Januari 2015 beloond op het 6e Sportgala De Bilt. 

De titels gingen naar:

Sportvrouw Carlien Dirkse van den Heuvel (hockey)

Sportman Thierry Brinkman (hockey)

Sporttalent Renée van Ginkel (korfbal)

Sportploeg SCHC Dames 1 (hockey)

Jeugdsportploeg Irene Meisjes A1 (volleybal)

Drie prijzen vielen dus in het hockey, een sport die in de gemeente De Bilt op het hoogste landelijke niveau wordt beoefend. Maar ook korfbal en volleybal waren goed vertegenwoordigd, niet alleen bij de prijswinnaars, ook bij de nominaties. Voor een gemeente met 6 kernen en 25.000 inwoners wordt er op opvallend hoog niveau gesport. 
 

Hieronder de overwegingen van de jury om de prijzen toe te kennen. 

SPORTVROUW
Carlien Dirkse van de Heuvel is al jarenlang een vaste kracht in SCHC Dames 1 en het Nederlandse dames hockeyteam. De snelle en doelgerichte middenvelder heeft twee wereld- en twee olympische titels in haar carrière behaald. In 2014 blonk zij het gehele seizoen uit bij de Stichtsche dames, wat haar ondanks het verliezen van de finale van het landskampioenschap de titel Beste speelster van de Hoofdklasse opleverde. Gecombineerd met de in Den Haag behaalde wereldtitel heeft de jury deze wereldkampioene met trots gekozen als Sportvrouw van het jaar van de gemeente De Bilt. 

SPORTMAN
Kampong hockeyer Thierry Brinkman werd in 2013 nog tot Sporttalent verkozen. De afgelopen jaren zette hij zijn succesvolle ontwikkeling door. In zijn eerste volledige seizoen in de Utrechtse hoofdmacht wist Thierry 10 maal te scoren. Een opmerkelijk hoog aantal voor een debutant. In de zomer werd Thierry met Jong Oranje Europees kampioen. Zijn prestaties bij Kampong en Jong Oranje bleven ook bij de bondscoach niet onopgemerkt. Als bekroning voor een sterk jaar kreeg Thierry een uitnodiging voor de voorselectie voor de Champions Trophy en maakte inmiddels zijn eerste doelpunt in Oranje. Door deze stormachtige ontwikkeling op nationaal en internationaal niveau heeft de jury Thierry Brinkman als Sportman van het jaar van de gemeente De Bilt verkozen.

SPORTTALENT
Het korfbal is de 15 jarige Renée van Ginkel uit Maartensdijk met de paplepel ingegoten: haar ouders speelden beiden in het eerste van Tweemaal Zes. Als talentvol speelster van Tweemaal Zes doorliep Renée de regionale selecties onder 12 en 14 jaar en werd geselecteerd voor Oranje onder 16 jaar. De jury vindt het een geweldige prestatie om als 14 jarige bij de beste 8 korfbalsters onder de 16 van Nederland te behoren. Naast korfbal tennist Renee ook nog bij Tautenburg waar zij het afgelopen seizoen en passant clubkampioen werd. Door al deze prestaties heeft de jury haar met veel waardering als Sporttalent van het jaar van de gemeente De Bilt gekozen.

SPORTPLOEG
Het afgelopen seizoen was voor het Bilthovense SCHC Dames 1 een succesvol jaar. Zowel in de zaal als op het veld werd de finale van het landskampioenschap behaald. In beide finales was tegenstander Den Bosch net te sterk. Het team kent enkele internationals die zich met het nederlands damesteam tot wereldkampioen mochten kronen in Den Haag deze zomer. Voor al deze bijzonder goede prestaties heeft de jury SCHC Dames 1 als sportploeg van de Gemeente de Bilt gekozen.

JEUGD SPORTPLOEG
Meisjes A1 van volleybalclub Irene uit Bilthoven is in 2014 kampioen geworden in de hoofdklasse. Door dit uitstekende resultaat promoveerde het team naar de Topklasse. Een uitzonderlijk goede prestatie van het team waar zelfs een aantal B speelsters in zitten. Dat er nog groei in zit blijkt uit de huidige tweede positie die het team in neemt in de Topklasse. De jury waardeert deze zeer goede prestatie met de titel Jeugd Sportploeg van de gemeente De Bilt.