Biltse Sport Federatie

 

 Macintosh HD:Users:Astrid:Documents:Sportgala:Logo SportGala DeBilt 72.jpg

 

Sportprijzen De Bilt uitgereikt.

 

De beste sportprestaties van 2015 zijn vrijdagavond 29 Januari 2016 beloond op het 7e Sportgala De Bilt. De titels gingen naar:

 

Sporttalent Bram Steenaart (shorttrack)
Sportploeg SCHC Dames 1 (hockey)
Jeugdsportploeg Esmee Priem en Fuerra Everaert    (beachvolleybal)

 

Er was een speciale ereprijs voor Larissa van Meerten, wereldkampioen Bikinifitness. In de categorieën Sportvrouw en Sportman waren namelijk geen aanmeldingen binnen gekomen. Ook Larissa was aanvankelijk niet aangemeld, omdat ze tijdens het gala op vakantie was. Maar een wereldkampioenschap is zo bijzonder, dat besloten is om haar de Ereprijs te geven. Via een computerverbinding kon Larissa toch een beetje bij het gala zijn.

Hieronder de overwegingen van de jury om de prijzen in de verschillende categorieën toe te kennen.

SPORTTALENT
De 15-jarige Bram Steenaart werd bij zijn club SVU in Utrecht in 2015 kampioen in de Olympische sport shorttrack. Het in Westbroek wonende talent grossierde hiernaast in vele nationale en internationale prijzen. Hij werd Nederlands kampioen op de 500 en 1000 meter in zijn leeftijdsklasse en is ook houder van het nationaal record op de jeugdafstand 777 meter. Ook won hij de KNSB cup, een serie wedstrijden door het hele land op verschillende ijsbanen waaraan alleen de toprijders mogen meedoen. Internationaal was er winst bij toernooien in Turijn en München en werd hij 3e op het Europees Kampioenschap 500 meter. Door deze fantastische resultaten heeft de jury hem met veel waardering als Sporttalent van het jaar van de gemeente De Bilt gekozen.

SPORTPLOEG
Het eerste dames team van hockeyclub SCHC kende een emotionele start van het jaar door het verlies van keepster Inge Vermeulen. Het team werd door deze trieste gebeurtenis nog hechter en wist wederom prachtige prestaties te leveren in 2015. Op eigen veld werd het team Europees kampioen door in de finale met shoot outs van aartsrivaal Den Bosch te winnen. Een prachtige beloning van een weekend lang internationaal tophockey in Bilthoven. Ondanks dat de finale om het landskampioenschap nipt werd verloren van weer Den Bosch heeft de jury SCHC Dames 1 voor de tweede opeenvolgende maal tot Sportploeg van het Jaar van de Gemeente De Bilt gekozen.

JEUGD SPORTPLOEG
Esmee Priem en Fuerra Everaert, beiden 16 jaar en hartsvriendinnen, zijn dit jaar Nederlands kampioen geworden onder de 18 jaar bij het NK Beachvolleybal. Ondanks dat de tegenstanders vaak groter en sterker waren zorgden de strijd, vechtlust en enorme inzet van dit talentvolle Bilthovense volleybalduo voor deze nationale titel. Een zeer goed resultaat, dat veel belooft voor de toekomst bij de senioren. Na een nominatie reeds in 2014 waardeert de jury de resultaten van 2015 met de titel Jeugd Sportploeg van het jaar van de gemeente de Bilt.

 

Herman Bröring