Biltse Sport Federatie

Winnaars Biltse Sportverkiezing van het Sportjaar 2010.

Bij het Bilts Sportgala 2011 zijn afgelopen vrijdagavond de vier winnaars van de sportverkiezingen over 2010 bekendgemaakt. Dat leverde vier glunderende topsportgezichten op. Als eerste mocht beachvolleybalster Kirsten Sparnaaij de prijs voor het Sporttalent van 2010 in ontvangst nemen. Zij presteerde het om zowel in de onder-18 als onder-20 categorie de Nederlands titel te veroveren. Tevens bereikte ze bij het Wereldkampioenschap voor junioren de zeventiende plaats, in deze inmiddels wereldwijde Olympische sport. Daarnaast speelt ze bij eredivisieclub Taurus in Houten. Sparnaaij was gedurende het seizoen afgevallen voor de topselectie van de beachvolleybal junioren, en beantwoordde deze stap van de Nevobo met bovengenoemde resultaten. Het was moeilijk kiezen uit drie enorme sporttalenten in de sportgemeente van 2009: de nog heel jonge atleet Luc Reij (12 jaar, nationaal sprintkampioen horden en vlak) en hockeytalent Tim Hage (17) van SCHC zaten er dicht tegenaan.

Bij de prijs voor de sportploeg grepen de hockeyveteranen van Voordaan (prolongatie Europees kampioenschap) voor de tweede keer net naast de hoogste onderscheiding: dit keer werden ze afgetroefd door de jonge voetbalploeg van FC De Bilt, dat onder leiding van coach Ingmar de Jong in een loodzware nacompetitie een plek in de tweede klasse afdwong. De A1-junioren van korfbalclub Tweemaal Zes uit Maartensdijk (nationaal districtskampioen) waren de derde genomineerde ploeg. Dit jeugdige gezelschap was tijdens het smaakvol opgezette en creatief ingevulde Sportgala een smaak- en sfeermaker van de eerste orde.

 

Wereldkampioene hockey en de ster van de hockeydames van SCHC, de Argentijnse Soledad García, werd verkozen tot sportvrouw van het jaar 2010. Haar erelijst was groot, en op het hoogste niveau behaald. Ze speelt al bijna vier jaar een zeer belangrijke rol in SCHC dames 1, dat momenteel de ranglijst van de hoofdklasse aanvoert. Garcia liet de nog jonge pitcher Eva Voortman van Centrals softbal en Master-zwemster Loekie van Huissteden achter zich.

 

Een vrij onbekend sportman, althans tot nu toe, Johan de Gier uit Maartensdijk was de winnaar in de categorie Sportman van het jaar. In een vrij onbekende vechtsport, jiujitsu, pakte hij bij het WK in Sint Petersburg (Rusland) brons bij de duo’s, verder veroverde hij twee nationale titels. Fantastische prestaties op hoog niveau betekende voor hem ook het beeldje ‘de overwinning’, dat hij uit de handen van de winnaar van vorig jaar, Willem Enoch, ontving. Hij troefde de nog jonge maar zeer talentvolle wielrenner en plaatsgenoot Erwin Broers, en de opnieuw genomineerde lange-afstandloper Abraham Zewdie (NK 45+ en een nationaal record) af.

 

De aanwezigen bij het gala, onder wie oud-wereldkampioen schaatsen Henk van der Grift, de eigenaars van het dressuurpaard Astrix (wereldkampioen bij de vijfjarigen) van stal-Perlee, NOC*NSF-vertegenwoordiger Tineke Bartels en de vele genodigden, familie, vrienden en supporters hadden voor alle winnaars een luid applaus over. De organisatie was tevreden met het verloop van de avond, waarop tevens de nooit versagende vrijwilliger van de Bilts en Bilthovense Bowls Club (BBBC), de 88-jarige Gijs Vonk, de door de Sportgala ingestelde ‘speciale gast’ prijs ontving uit handen van wethouder Herman Mittendorff. Naast de lovende woorden voor de man die al ruim 16 jaar deze Bowls Club overeind houdt, ontving Vonk een prachtige trofee. BSF-voorzitter Jan van ’t Land, was blij met de geslaagde avond. Een vervolg in 2011 staat vrijwel vast.