Archieven

Categorieën

Meta

Archives

Uitnodigingen door Mens De Bilt

BESTE MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES VAN GEMEENTE DE BILT,

Dit jaar introduceert de Vrijwilligerscentrale van MENS De Bilt platformbijeenkomsten.
Hiervoor worden alle coördinatoren en bestuurders van de Maatschappelijke Organisaties die met vrijwilligers werken uitgenodigd.
Deze bijeenkomsten zullen twee keer per jaar plaatsvinden, naast de reguliere workshops die je van ons gewend bent.

HOE ZIEN DE BIJEENKOMSTEN ER UIT?

* In het eerste deel van de bijeenkomsten zullen we met elkaar in gesprek gaan over knelpunten, werkende factoren en ideeën over werken met vrijwilligers. En ook is er ruimte voor reflectie/ bewustwording van je eigen taken en denkwijzen.
* In het tweede deel van de bijeenkomst wordt er per keer een thema uitgewerkt zoals bijvoorbeeld: werving, vacatures/ teksten schrijven, boeien en binden van vrijwilligers etc. Hiervoor nodig ik een expert op dat gebied uit, zodat je meteen met concrete handvaten en tips verder geholpen wordt.

Belangrijk om te weten is dat de nadruk ligt op een interactieve bijeenkomst. Met elkaar kijken we waar de kansen liggen, de versterking en de kracht. Er is voldoende ruimte en openheid om jullie eigen thema’s te behandelen en ook ideeën uit te werken. Met deze input kunnen we het thema bepalen voor de volgende platformbijeenkomst in het najaar.

INFORMATIE EERSTE PLATFORMBIJEENKOMST
DATUM: Donderdag 5 maart 2020
TIJD: 14.30-17.00 uur
LOCATIE: Restaurant Bij de Tijd (zaal), Professor Doctor H. Kamerlingh Onnesweg 14, 3731 KH De Bilt

VERDIEPEND THEMA: VACATURE TEKST
Expert: Communicatie deskundige Lex Linsen. Hij is van “Linsen communicatie” en o.a. schrijftrainer. Kijk op linsen.nl [2] voor meer informatie.

AANMELDEN
Je kan je aanmelden voor deze platformbijeenkomst door mij een mail te sturen VOOR 14 FEBRUARI. Mochten er vragen zijn of heb je nu al leuke ideeën mag je natuurlijk ook altijd bellen. Zodra de aanmeldingen binnen zijn, volgt een mail met meer informatie.
n.vandermeijden@mensdebilt.nl
tel: 06 170 074 62

Tot ziens op 5 maart en 14 mei!

Hartelijke groeten,
Naomi van der Meijden,
Coordinator Vrijwilligerscentrale MENS De Bilt

Save the date: schrijf deze datum alvast in je agenda!

Workshop: “Veranderen met vrijwilligers”
Donderdag 14 mei 2020, 14.00-17.00 uur
door Willem Jan de Gast. In deze workshop gaan we aan de hand van jullie vragen en voorbeelden onderzoeken wat werkt om samen met vrijwilligers te veranderen. We kijken naar de betrokkenheid en motivatie van moderne vrijwilligers, passen een waarderende benadering toe en oefenen met praktische hulpmiddelen. Zodat je samen met je vrijwilligers elke verandering aankunt.